Ortoreksiя kult zdravog načina života, koji pretvara nas u ludaci

Bilo kojom vrstom „i“ punu efektima. Priručnik za zdrav život i stabilan poštovanje pravila uravnoteženu ishranu može da sumornoj maniju i postane neuroza. Stručnjaci za mentalno loše zovu previsoka željama „tačnost“ iz ishrane smeta orthorexia, a takođe smatramo da je ovo bolest, u lečenju šnicle i kolače!

To je ono što je ortoreksiя?

To je ono što je ortoreksiяPrvo, kao i osnovnih znakova i simptoma koji se zahteva za osumnjičenog ortoreksiki psiholoških promena je glavni i često neracionalьnыe ograničenja u izboru proizvoda. Orthorexic izbrisane iz njegovog života očitavanja hrane, kao što je ukus, miris, organoleptičke. On bira proizvodi su zasnovani isključivo na sebe predloge o njegovu ispravnost, prednosti koje ona može doneti. Kao i pravilna ishrana sadržaj i vrednost svog života. Nažalost, beskrajne superiornosti politike bolju ishranu, kao i žvaće lišće peršuna Šid Brahmana i njegovi drugovi ne u znanju, a takođe gvozdenog zdravlje, kao i za potpune fizičke i mentalne iscrpljenosti. Inning skladu sa savremenim psihijatara, – to je tipičan primer bolest orthorexia. Okolina je počela da se degeneriše, jer njeni stanovnici nisu mogli da borave u istoj porodici, i čak je u redu da se brine o sebi. Danas u sad i Evropi se sprovodi zvanična statistika identifikuju situacije orthorexia. Opšti podaci pokazuju da je 6-7% od kontrole stanovništva pravilne ishrane traje neprijatne neurološkim stanovišta forme, a takođe su posebno izložena uslovima žene nakon 30.

Zašto i kako se to ljudima da orthorexia?

Ako ste bili izloženi predmet iziskuje mnogo problema, vi znate da svi oni počinju sa nezadovoljstva sobom i za svaku pohvalu, izgleda, treba dovesti na kraju, u cilju poboljšanja i videti da zarade „odličan“ dijetu (koje još čudne vrste može učiniti proces, pogledajte našu članom „Bigorexia, povratna anoreksija“). Cilj je da vodi društveno prihvatljiv način života, a takođe i da bolje u poređenju sa raznih drugih raste najviše pod stresom stotina fotografija zdrava ishrana i takođe unlimited pojas od načina učenja na društvenim mrežama. Zašto i kako se to ljudima da orthorexiaVlasnici blogova, instruktori, prehrambeni stručnjaci neumorno emituju na sve e-kanali prodaje, nudi jela na sreću, put na koji postoji zahvaljujući pravilno napunjen stomak. Ličnost i daju svoj doprinos u oglase u vegetarijanstvo i sirove dijagram ishrani, vegetarijanstvo, piće Detoks. Dva koraka iza, i marketing oprema-police lomяtsя od proizvoda, kao i proizvoda sa oznakom „koristan“, „prirodni“, „GMO free“, kliknite na „zdrave“ prodavnicama i restoranima sa organske hrane. Za hranu i piće posle primene gadžeta zastave vremena da uzme gutljaj vode ili malo celera. Polazeći od osnovnog „zdravog“ bez šećera, pića, polu, polu može orthorexic postavlja sve više i više ograničenja. U opasnosti-one koja je sklona perfekcionizmu, kao i brzo fond novim idejama, kao i, začudo, ljudi sa stvarnim problemom zdravlja, koji na kraju treba da se odnosi na rehabilitacija hrana. U ortoreksii oni vide spas od farmakološke terapije. Ideja o obrok, tako da je angažovanje stradala ortoreksii, da je sve ostalo odlazi na drugi plan. Želja da se pojede nešto „ne“ prerasta u pravi strah. Proroщennaя žitarice za doručak, prirodni povrće za večeru, mineralna voda za večeru zdrava i uravnotežena ishrana u kult, akcije orthorexia izgleda kao život ventilator duhovne sekte, kao i jela pretvara u verski obred.

To je ono što je opasno ortoreksiя

To je ono što je opasno ortoreksiяU pravičnost treba imati u vidu da nisu svi stručnjaci u oblasti psihologije i neuroloških bolesti, da se identifikuje prisustvo orthorexia kao otdelennoe status sa sopstvenim znaci i simptomi, posebno u Međunarodna klasifikacija uslova ona nedostaje (dok, na primer, anoreksija i bulimija uključen u listu „pravi“ bolesti). Često navяzčivaя zavisnost od pravilne ishrane – ortoreksiя – mogu se otkriti samo u sastavu raznih drugih uslova ponašanja. Psiho terapeuta upozorava: stroga ograničenja, kao i svaka hrana zavisnosti, dovodi do socijalne izolacije, nestrpljenje, komplikacije, kao i odricanje činjenice da je ne treba deliti na „pravim“ ideja. Psiho terapeuta upozoravaju da stroga ograničenja, kao i sa bilo koje vrste hrane zavisnosti, dovodi do socijalne izolacije, nestrpljenje, nerazumevanje i netrpeljivost prema onima koji ne dele „prave“ verovanja. Za orthorexia stresa, performanse, problemi sa pojavom emocija, sve svoje misli treba da rade sa hranom, kao i da se proceni njena visok kvalitet. Ova „plodan“ zemljište i ima neuroza. Ortoreksiя može pogoršati tokom godina, sve dok ga žrtve snage da „podrži svoje ruke na sebe“. Ali stalno nezadovoljstvo i teško kontrola može dovesti do nemogućnosti nekontrolisanog korišćenja eksploziva. U ovoj situaciji, ortoreksiя ide još jedan problem imaju – bulimija ili nekontrolisani prejedanje.